Welkom bij het avontuur van je leven!

Zit het ondernemerschap in jouw bloed en begint het al te kriebelen als je eraan denkt om te beginnen als zelfstandig honden- en kattenpensionuitbater, puppytrainer, imker, paardentherapeut, dierenverzorger...? De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij zijn een school van ondernemers en weten uit eigen ervaring welke voordelen het ondernemerschap kent:


Je bent je eigen baas


Veel mensen dromen ervan alles op hun ‘eigen manier’ te doen en veel zaken zelf te bepalen. Dat is een goede reden om voor jezelf te beginnen. Vraag vooral genoeg raad aan ervaren ondernemers die veel kennis en ervaring hebben opgebouwd.

Je bent financieel onafhankelijk


Gemiddeld verdienen ondernemers meer dan mensen in loondienst. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor veel zaken: opleidingen, pensioen, verzekeringen en sparen voor onzekere tijden. Daarom is investeren in jouw bedrijf zeker de moeite waard!
Je hebt alles zelf in de hand


Als je in loondienst werkt, bepalen vaak anderen jouw toekomst. Maar bij jouw eigen bedrijf doe je dat zelf. Het grote voordeel is dat je je eigen sterke punten kent en hier zo goed mogelijk gebruik van maakt. Niemand hoeft je straks nog toestemming te geven om een andere keuze te maken. Zie je ergens een gat in de markt of een mooie kans? Dan ben je totaal vrij om daar iets mee te doen!

Je bent sneller en flexibeler


Op van die logge en bureaucratische organisaties oefen je als werknemer maar moeilijk invloed uit. Verschillende leidinggevenden moeten akkoord gaan met nieuwe projecten en collega ‘s vertellen je dat ‘iets altijd al zo geweest is’. Als kleine zelfstandige neem je veel sneller beslissingen, want je bent je eigen baas. Zo speel je direct in op nieuwe trends en mogelijkheden. Efficiënt je tijd indelen is essentieel!


Je bouwt iets op voor later


Als je een eigen onderneming hebt, gaat deze na verloop van tijd aan naamsbekendheid winnen. Werken aan je imago is daarom superbelangrijk! Een positieve reputatie verzilver je door het bedrijf aan een geïnteresseerde partij te verkopen. Als je een gezond bedrijf hebt, dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, wordt het jouw pensioenvoorziening. Een eigen bedrijf opzetten is een investering voor later.


Je bent meer in balans


Veel mensen in loondienst staan iedere dag in de file en frustraties lopen op. Als ondernemer bepaal je zelf wanneer en vooral waar je gaat beginnen. Dit doe je thuis in je garage of ergens anders in jouw woonplaats. Een andere mogelijkheid is een business center. Dit biedt voor de zakelijke dienstverlening vaak een flexibel en goedkoop alternatief. Bovendien bepaal jij zelf de werktijden.


Je bent een avonturier


Zelfstandig ondernemerschap vraagt nieuwsgierigheid. Je zet een stap die de meeste mensen uit onzekerheid ontwijken. Maar realiseer dat meer dan honderdduizend mensen ieder jaar een sprong in het diepe wagen. Zoek ondernemersnetwerken op en ga dit avontuur aan!

-Voor ons is iedere ondernemer een echte avonturier-

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0