Hond

Is jouw viervoeter je beste vriend en wil je starten als hondenverzorger? Schrijf je in voor een van deze leerrijke opleidingen en behaal in no-time je diploma. Onze ervaren docenten doen je met veel plezier kennismaken met de verschillende aspecten van hondenverzorging.

alles over hondenverzorging

les van hondenkenners

fokken, trainen en trimmen

werken met trouwe viervoeters

een beestige carrière

honden trainen en verzorgen

opleiding voor hondenvrienden

puppy's trainen en verzorgen

alles over hondenrassen

van hondenpension tot -salon


allCoursesWithinSubtheme Hond

hondenverzorging

Honden- en Kattenpension

Honden- en Kattenpension, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding dierenpension en word een krak in je vak als Pensionuitbater.

availableVia

hondenverzorging

Hondencoach

Hondencoach, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Hondengedragstherapie en start meteen als Hondengedragstherapeut.

availableVia

hondenverzorging

Hondenfokker

Hondenfokker, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Hondenfokken en ga professioneel aan de slag.

availableVia

hondenverzorging

Hondentrainer

Hondentrainer, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Hondentraining en word veelzijdig Hondentrainer.

availableVia

hondenverzorging

Hondentrimmer

Hondentrimmer, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Hondentrimmen en word een krak in je vak als Hondentrimmer.

availableVia

hondenverzorging

Puppytraining

Puppytraining, cpProfessionWithFuture

Praktijkgericht studeren, maar vanuit huis? Volg onze thuisstudie Puppytraining.

availableVia


beSureOfYourFuture

De hond maakt steeds meer deel uit van het gezin, dus enkel de beste zorgen zijn goed genoeg. Baasjes vragen dan ook sneller raad aan experts, of het nu gaat om het gedrag, de vacht of de stamboom van het dier. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever aan dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.

Als eigenaar van een hondenkapsalon in uitbreiding heb ik uiteraard wel enkele medewerkers nodig. Twee van mijn trimmers hebben de opleiding gevolgd aan de Ondernemersschool en ik heb alleen maar lovende woorden voor hen. Ze hebben allebei eerst stage gelopen bij mij, zodat ze hun kennis konden toepassen in de praktijk. Ik merk dat studenten heel goed begeleid worden door de docent en dat ze echt wel weten waarmee ze bezig zijn! - employerSpeaks

hondenverzorging

trendsCapitalized

Honden worden al lang niet meer gezien als bewakers, maar in de eerste plaats als gezelschap, een vriend of zelfs een familielid. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen meer aandacht besteden aan de ontwikkeling en verzorging van hun dier. We gaan honden steeds meer als mensen behandelen en we leggen ze graag in de watten door bijvoorbeeld een hondenwellness te voorzien. Er zijn ook heel wat baasjes die elke dag in de kookpotten staan te roeren om een smakelijke maaltijd in de eetbak te toveren. En een kerstcadeau kan natuurlijk niet ontbreken. Ook willen we dat onze hond er goed uitziet, zodat we foto’s en video’s kunnen delen via sociale media. Een hondentrimmer is daar de geknipte persoon voor. Het is belangrijk dat we hun hond-zijn niet uit het oog verliezen. Een professional die alles van honden kent, is onmisbaar voor iedereen met een viervoeter in huis!

Hond, hundredPercentOfTheTime

Er zijn heel wat apps beschikbaar die de belangrijkste taken van baasjes monitoren. Krijgt je hond voldoende beweging? Is het dieet wel aangepast aan de leeftijd, grootte en de ras van je dier? Wil je meer weten over EHBO bij dieren? Of ben je op zoek naar een hondvriendelijk restaurant? Voor alles valt een app te downloaden. Ook professionals maken steeds vaker gebruik van deelplatformen om hun diensten aan te bieden, zoals een verblijfplaats voor honden van reizende baasjes, fervente wandelaars die dierlijk gezelschap zoeken of hondentrimmers bij jou in de buurt.

Ik heb thuis altijd hondjes gehad en het was eigenlijk een logische keuze om mijn dierenliefde om te zetten in mijn beroep. Om echt elk aspect grondig onder de knie te krijgen, heb ik drie opleidingen over honden gevolgd aan de Ondernemersschool. En dat loont: ik heb mijn eigen hondenschool geopend waar ik baasjes en hun honden van A tot Z begeleid. Een droomjob! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Er is veel nood aan professionals in asielen en pensions, maar ook dierenartsen zijn vragende partij voor goed opgeleide assistenten. Dat merken we aan het aantal inschrijvingen voor onze opleidingen dierenverzorging en zeker ook voor de opleidingen met honden. Daarnaast zijn er ook veel hondeneigenaars die hun dier beter willen leren begrijpen. Toch mooi dat ze die moeite doen voor hun beste vriend?

niceToKnowHeader

  • In plaats van te blaffen maken basenji's een jodelend geluid als ze zich hoorbaar willen maken.
  • De windhond is de snelste hondensoort en haalt snelheden tot maar liefst 72 km/h. Deze aerodynamische hondensoort zou zelfs een cheeta verslaan in een langeafstandsrace. Cheeta’s zijn dan weer betere sprinters.
  • Alle honden hebben een roze tong, behalve de chowchow en de sharpei. Zij worden ook geboren met een roze exemplaar, maar die krijgt na 8 à 10 weken een zwart-blauwe kleur.
  • Halsbanden met spikes zijn een uitvinding uit het oude Griekenland. Boerderijhonden moesten toen het vee bewaken en de dieren beschermen tegen wolven. Bij een gevecht bijt de wolf instinctief in de hals van de hond, met de bedoeling om te doden. Dankzij een halsband met scherpe spikes laat de wolf zijn greep meteen weer los en is de kudde – en de hond – gered.